VT3 Volleybal

VT3 volleybal is de Nevobo opleiding voor de volleybaltrainer op niveau 3

Ben jij de volleybaltrainer die graag meer wil betekenen voor je volleybal team en wil je weten hoe je een volleybaltraining opbouwt of hoe je een volleybaloefening uitvoert? Tijdens de trainersopleiding VT3 volleybal leer je dat op een interactieve manier samen met andere volleybaltrainers. Dit is de officiële Nevobo opleiding. Als je slaagt ontvang je het officiële volleybaltrainers diploma. De examendocumenten voor deze opleiding zijn hier te vinden op de Nevobo site.

Deze opleiding wordt gegeven door Volleybal West, de opleider van de NEVOBO die ook volleybalopleidingen VT2 volleybal aan volleybaltrainers geeft.

Downloaden van de VT3 beschrijving in PDF

Opleiding tot volleybaltrainer 3

De continuïteit van de vereniging wordt mede bepaald door het niveau van de aangesloten trainers en de trainingen. Goede trainers en uitdagende trainingen zorgen ervoor dat sporters kunnen groeien in de sport en maakt dat sporters langer deel uit zullen maken van de sportverenging. De opleiding vt3 leidt op tot een zelfstandige volleybaltrainer die werkt in de breedtesport. De volleybaltrainer-3 werkt binnen verenigingsverband met mini’s, jeugd (topklasse) en/of senioren tot en met de regio divisie. Tevens is de volleybaltrainer niveau 3 binnen zijn of haar vereniging bezig met het begeleiden van minder ervaren trainers en verenigingsbeleid.

Opleidingsstructuur

Het uitgangspunt van de opleiding is het bieden van een hoge kwaliteit voor deelnemers door de opleiding individueel en praktijkgericht in te richten. Dit houdt in dat een belangrijk deel van de opleiding in de eigen trainerspraktijk zal plaatsvinden. Ervaringen uit de praktijk worden meegenomen naar de bijeenkomsten, waar hier op ingegaan en op verder gebouwd wordt. Gedurende de opleiding moet de trainer een team op vt3 niveau trainen en coachen.

Bijeenkomsten

In de opleiding VT3 worden 9 bijeenkomsten gehouden (ongeveer 1x in de 3/4 weken) onder leiding van de opleider. Tijdens de bijeenkomsten worden opdrachten besproken en nieuwe stof aangeboden waar de volgende opdrachten mee uitgewerkt kunnen worden. Naast veel praktijktraining komende de volgende onderwerpen voor tijdens de bijeenkomsten: – Coaching – (Jaar)Planningen maken – Swot analyses – Effectief communiceren – Intervisie – Trainingsleer – Wedstrijd analyse – Spelsystemen – Groepsprocessen

Afsluiting

Om de opleiding af te ronden moeten er een aantal proeven van bekwaamheid met goed resultaat worden afgelegd. Deze proeven staan onder regie van de Nevobo.

De VT3 kent 4 proeven van bekwaamheid (PVB):

– Training geven

– Wedstrijd coachen

– Organiseren van een activiteit

– Organisatie ontwikkeling

De PVB Training geven en Wedstrijd coachen leiden tot het diploma, de specialisatie in Organiseren van een activiteit en Organisatie ontwikkeling geven recht op een extra certificaat waaruit de specialisatie blijkt.

Opleidingsduur en kosten

De opleidingsduur is circa 1 seizoen. De kosten van deelname is 750euro. Dit bedrag is exclusief de examenkosten. Het examen is onder organisatie van de Nevobo:

– Training geven – Verplicht – 120€ (af te dragen aan de Nevobo)

– Wedstrijd coachen – verplicht – 35€ (af te dragen aan de Nevobo)

– Assisteren bij een activiteit – Optioneel – 35€ (af te dragen aan de Nevobo)

– Organisatie ontwikkeling – Optioneel – 35€ (af te dragen aan de Nevobo)

Toelatingseisen

Deelnemers zijn lid van de Nevobo. Minimale leeftijd is 18 jaar Deelnemers hebben de beschikking over een geschikte trainingsgroep.

 

Schrijf je in voor de VT3 opleiding!

Schrijf je (vrijblijvend) in voor de VT3 opleiding

* Verplichte velden
De komende opleidingen zullen plaatsvinden in: