VT3 Amsterdam

Start 15 december in Amsterdam bij SAJV.

SAJV, Stichting Amsterdams jeugdvolleybal, leidt al jaren jonge volleyballers op maar ook worden de trainers regelmatig opgeleid binnen het initiatief van SAJV. Op 15 december start daar de nieuwe VT3

De VT3 opleiding

Het uitgangspunt van de opleiding is het bieden van een hoge kwaliteit voor deelnemers door de opleiding individueel en praktijkgericht in te richten. Dit houdt in dat een belangrijk deel van de opleiding bij SAJV en in de eigen trainerspraktijk zal plaatsvinden. De deelnemers zullen bij SAJV op zondagochtend onder begeleiding trainingen meedraaien.

Naast veel praktijktraining komende de volgende onderwerpen voor tijdens de bijeenkomsten:

Coaching

Coaching is een vak apart. En coaching is een heel ander vak dan training geven. Wie geef je de spreekwoordelijke trap onder de kont en wie moet je lief en aanmoedigend aanspreken. Maar ook; wat zeg je tijdens de time out? En hoe zorg je ervoor dat je team de schouders er weer onder zet als ze achter staan en alle koppen naar beneden hangen? 

Organisatie & wedstrijd analyse

Als je niet weet wat je traint wordt je team niet beter. Je moet dus je team goed in beeld hebben, weten wat je kan verwachten van de vereniging, maar ook een goed zelfbeeld hebben. Een keer goed in de spiegel kijken kan geen kwaad.

Ook als je op een goede manier aan de wedstrijd wilt beginnen is een analyse vooraf essentieel. 

Jaarplanning maken

Veel trainers maken een training tussen de bedrijven door. De trainingen hangen als los zand aan elkaar, er zit geen logica en consistentie in en het leerrendement van de sporters is minimaal. Als je in beeld hebt wat je het jaar wilt bereiken en hoe je dat wilt bereiken, zal je dat doel ook sneller bereiken…. Daarom besteden we hier veel tijd aan bij de VT3. Dit is ook een examenonderdeel. 

Trainingsleer

Je wilt dat je sporters maximaal en optimaal trainen. De betekent dat ze net over de grens gaan om beter te worden, maar niet te ver over die grens want dan heb je blessures! Hoe werkt dat nou? Hoe begeleid je je sporters bij het voorkomen van blessures, hoe kan je daar in je training optimaal voor zorgen? Hoe vergroot je de conditie, snelheid, lenigheid en kracht? 

Groepsprocessen

Volleybal is een samenwerkingssport, meer nog dan bij andere sporten ben je afhankelijk van je teamgenoten. Het team moet dus echt een team zijn! Hoe krijg je alle neuzen dezelfde kant op? Of is dat helemaal niet nodig? Is een conflict op zijn tijd best prima of moet je dat ten alle tijden vermijden? 

Spelsystemen

Hoe haal je beste uit je team, welk systeem hoort daarbij en wie laat je welke functie vervullen. Als je al deze keuzes hebt gemaakt ontstaan de volgende vragen… Hoe ga je in dit systeem de service verdedigen, verdedig je in rechte lijnen of diagonale lijnen? Hoe is de aanvalsopbouw en hoe ondersteun je die in het systeem. 

Intervisie

De VT3 is geen luistercollege. Samen met andere deelnemers kan je eindeloos sparren en spiegelen. Het leren van elkaar is een belangrijke component in de VT3.

Data &  Registratie

De volgende bijeenkomsten vinden plaats op:

15-12-2019

12-1-2020

26-1-2020

9-2-2020

8-3-2020

5-4-2020

Daarnaast zullen we een wedstrijd bezoeken voor de wedstrijdanalyse

Steeds van 9:00 uur tot 12:00 uur in de sporthal van het ROC van Amsterdam op de Europaboulevard 13 in Amsterdam.

De volledige beschrijving van de VT3 opleiding inclusief de kosten en examinering vind u hier

Schrijf je nu in!

Als je je trainingscarriere een echte boost wilt geven is dit je kans. Schrijf je snel in en krijg nog meer plezier in het trainerschap.