Het is niet bepaald makkelijk om teamindelingen te maken, trainers te werven, met ouders en spelers te communicerenen daarnaast een mening te hebben over het technische niveau binnen de vereniging.

De afgelopen twee jaar draait de beginnerscursus voor de technische commissie met succes. In deze beginnerscursus, die voor alle technische commissieleden van toegevoegde waarde kan zijn, gaan we in op de taken van een TC, de verschillende onderdelen en komen het maken van een jaarplanning voor de TC, het omgaan met moeilijke beslissingen, het technische beleid van de vereniging aan bod. Voor zowel beginnend als ervaren TC-leden is de module waardevol.

Omdat de TC een belangrijke spil is voor het niveau binnen clubs, is er in 2019 een subsidie van €25 per deelnemer beschikbaar. Dit zorgt er voor dat de beginnerscursus, die b €65 kost, voor de club maar €40 p.p. kost.

Deelnemers krijgen hiervoor twee bijeenkomsten waarin zij veel kennis opdoen en samen met andere TC-leden leren de puntjes op de i te zetten.

Op 11 februari 2020 en 17 maart 2020, precies op het moment dat de tc wel wat hulp kan gebruiken, kan u in Nederhorst den Berg deelnemen aan de TC Cursus! Wilt u weten hoe andere verenigingen deze cursus ervaarden? De Nevobo heeft hier een artikel geplaatst over een eerder traject van Volleybal-west.

Meer info over de TC opleiding en de mogelijkheid in te schrijven vind u hier