VT2 Volleybal

VT2 volleybal is de Nevobo opleiding voor de volleybaltrainer op niveau 2

Ben jij de volleybaltrainer die graag meer wil betekenen voor je volleybal team en wil je weten hoe je een volleybaltraining opbouwt of hoe je een volleybaloefening uitvoert? Tijdens de trainersopleiding VT2 volleybal leer je dat op een interactieve manier samen met andere volleybaltrainers. Dit is de officiële Nevobo opleiding. Als je slaagt ontvang je het officiële volleybaltrainers diploma. Heb je je opleiding al even geleden via Volleybal-West gedaan en wil je je examen nog doen? Hier vind je het aanvraagformulier voor het examen. Heb je de VT2 cursus bij Volleybal-West afgerond dan vragen wij je om dit evaluatieformulier in te vullen. Door het invullen kunnen wij onze kwaliteit van de opleidingen op peil houden. Deze opleiding wordt gegeven door Volleybal West, de opleider van de Nevobo die ook volleybalopleidingen VT3 volleybal aan volleybaltrainers geeft.

De Nieuwste vt2 starten in: – Hilversum (gesubsidieerd) start begin 2019, – De Kop van Noord Holland (gesubsidieerd) start februari 2019 , – De Zaanstreek start begin 2019, – Bergschenhoek start begin 2019. Wil je ook meedoen of zelf een VT2 organiseren? Laat dat weten dan gaan we dat samen organiseren.

Opleiding tot volleybaltrainer Niveau 2

De continuïteit van de vereniging wordt mede bepaald door het niveau van de aangesloten trainers en de trainingen. Goede trainers en uitdagende trainingen zorgen ervoor dat sporters kunnen groeien in de sport en maakt dat sporters langer deel uit zullen maken van de sportverenging. De opleiding VT2 volleybal leidt op tot een volleybaltrainer die werkt in de breedtesport. De volleybaltrainer niveau 2 werkt binnen verenigingsverband met mini’s, jeugd, recreanten en/of senioren tot en met de 2e klasse van de regio. 

Opleidingsstructuur

Het uitgangspunt van de opleiding is het bieden van een hoge kwaliteit voor deelnemers door de opleiding individueel en praktijkgericht in te richten. Dit houdt in dat een belangrijk deel van de opleiding in de eigen trainerspraktijk zal plaatsvinden. Ervaringen uit de praktijk worden meegenomen naar de bijeenkomsten, waar hier op ingegaan en op verder gebouwd wordt.

Bijeenkomsten

In de opleiding VT2 worden vijf bijeenkomsten gehouden (ongeveer 1x in de 3 á 4 weken) onder leiding van de opleider. Tijdens de bijeenkomsten worden opdrachten besproken en nieuwe stof aangeboden waar de volgende opdrachten mee uitgewerkt kunnen worden.

Afsluiting

Om de opleiding af te ronden moeten er een aantal proeven van bekwaamheid met goed resultaat worden afgelegd. Deze proeven staan onder regie van de Nevobo. De VT2 volleybal kent drie proeven van bekwaamheid (PVB):
– training geven (praktijkbeoordeling)
– wedstrijd coachen
– assisteren bij een activiteit.
De PVB training geven leidt tot het diploma, de specialisatie in wedstrijd coachen en assisteren bij een activiteit geven recht op een extra certificaat waaruit de specialisatie blijkt.

Opleidingsduur en kosten

De opleidingsduur is circa vier maanden. De kosten van deelname zijn € 350 (€ 375 inclusief een jaarlicentie voor het kennisplatform Dotcomscope). Het examen is onder organisatie van de Nevobo:
Training geven – Verplicht – € 90 (af te dragen aan de Nevobo)
Wedstrijd coachen – Optioneel – € 30 (af te dragen aan de Nevobo)
Assisteren bij een activiteit – Optioneel – € 30 (af te dragen aan de Nevobo)

Het is voor een vereniging ook mogelijk de training inhouse te organiseren. De kosten hiervoor zijn € 2.500. Aan de inhouse training kunnen maximaal 14 deelnemers meedoen. Bij vastlegging van de datum zal ook het netwerk van Volleybal-West gebruikt kunnen worden om de opleiding maximaal vol te krijgen zodat de kosten voor de vereniging minimaal zijn.

Toelatingseisen

Deelnemers zijn lid van de Nevobo. Minimale leeftijd is 15 jaar. Deelnemers hebben de beschikking over een geschikte trainingsgroep

Downloaden van de VT2 beschrijving in PDF

Inhoud van de bijeenkomsten

Bijeenkomst 1 Bijeenkomst 2 Bijeenkomst 3 Bijeeenkomst 4 Bijeenkomst 5
Ontwerpen van trainingen en begeledeiden van wedstrijden.
Gericht op het voorbereiden van trainingen en de warming up.
Stimuleren van leren
Gericht op het begeleiden van trainingen en wedstrijden en de Servicetechniek.
Begeleiden van Groepsprocessen
Gericht op het reflecteren en evalueren en op de verdedigingstechniek.
Presenteren van oefenstof en opdrachten
Gericht op het uitleggen van oefeningen en de techniek Spelverdelen en de Aanval. (Specialisatie)
De lerende professional
Gericht op : Voert trainingen uit en spelsystemen (Specialisatie)

Schrijf je in en geef je voorkeurslocatie op. Een VT2 gaat door bij minimaal 9 deelnemers. Je inschrijving is voorlopig totdat de opleiding definitief doorgaat. Je krijgt dus geen factuur voordat de VT2 officieel doorgaat.

Schrijf je nu vrijblijvend in voor een VT2 opleiding

* verplichte velden
Geef je voorkeurslocatie aan: