Bijscholing Technische Commissie

Deze opleiding wordt gegeven door Volleybal West, de opleider van de NEVOBO die ook de volleybalopleidingen VT2 en VT3 aan volleybaltrainers geeft.

Beginnerscursus Technische Commissie

Als TC lid bent u ooit begonnen aan een belangrijke taak binnen de vereniging. Maar wat wordt er nu precies van u verwacht? Wat kan u doen om uw trainers goed te ondersteunen. Hoe selecteert u de juiste trainer voor het juiste team? En die teamindelingen….. wat kan je daar mee doen? Speciaal voor de TC wordt er op verschillende locaties een beginnerscursus georganiseerd.

Tijdens de beginnerscursus voor de Technische Commissie gaat u samen met andere leden van de Tc van andere verenigingen aan het werk om uw rol duidelijk te krijgen. Er zijn minimaal 10 deelnemers nodig om de cursus door te laten gaan.

Opleidingsstructuur

Het uitgangspunt van de opleiding is het bieden van een hoge kwaliteit voor deelnemers door de opleiding individueel en praktijkgericht in te richten. Dit houdt in dat de vragen die leven bij de deelnemers voorrang hebben boven het geplande programma.

Bijeenkomsten

De cursus bestaat uit 2 bijeenkomsten van circa 3 uur onder leiding van de opleider. Tijdens de bijeenkomsten worden werkvormen aangeboden en gaan de deelnemers zelf actief aan de slag.

Afsluiting

Aan deze cursus is geen diploma en dus geen examen verbonden. Deelnemers krijgen een bewijs van deelname.

Opleidingsduur en kosten

De cursusduur bedraagt 2 bijeenkomsten. De kosten van de cursus bedragen 65euro per persoon of 55euro pp voor een in company traject (In company tarief met minimaal 10 deelnemers, elke extra deelnemer neemt deel voor 55euro pp). Hierbij kunnen 20 deelnemers aansluiten. In geval van het in company traject komen de accommodatie kosten voor rekening van de organiserende vereniging.

Subsidie 2019 

In  2019 heeft de Nevobo voor 200 deelnemers een subsidie van 25€ p.p beschikbaar gesteld voor de beginnerscursussen. Voorwaarden is dat de deelnemer lid moet zijn van de Nevobo (het subsidiegeld komt immers uit de contributiegelden van de Nevobo-leden)

Toelatingseisen

Er zijn geen specifieke toelatingseisen, deze cursus is geschikt voor de ervaren en minder ervaren tc-leden.

Informatie:

Voor meer info of aanmelding voor een traject: Ine.klosters@volleybal-west.nl

Schrijf je in voor de opleiding voor de Technische Commissie

* verplichte velden